Expertise

WARMTETERUGWINNING

IS VOOR UW PRODUCTIEPROCES VEEL WARMTE NODIG? WILT U DEZE ENERGIE EFFICIËNTER GEBRUIKEN EN RENDABEL MAKEN?


Tijdens het productie- of bewerkingsproces van uw onderneming wordt thermische energie geproduceerd, maar deze wordt nooit volledig benut. Om het afvoeren van deze energie, ook wel het afvoeren van afvalwarmte genoemd, te voorkomen, kunnen warmteterugwininstallaties worden ingezet. Deze distribueren de warmte binnen de onderneming of naar naburige consumenten. Als alternatief kan de warmte in elektrische energie worden omgezet.

De temperatuur van de afvalwarmte is beslissend voor de strategie bij de benutting ervan. Want hoe hoger de temperatuur, des te hoger de opbrengst van de terugwinning kan zijn.

De teruggewonnen thermische energie en/of de geproduceerde elektrische energie kunnen direct op de site worden gebruikt, of in een netwerk worden gebracht.

Ook opslag van thermische en/of elektrische energie is mogelijk.

VOOR WIE IS WARMTETERUGWINNING BEDOELD?

De afvalwarmte moet afkomstig zijn van hete lucht (> 140°C) of van een overschot aan heet water (> 80°C). De warmtewisselaars moeten minstens 2500 uur per jaar in bedrijf zijn.

industrie

Deze technologie is vooral geschikt voor de industrie. De meest voorkomende sectoren zijn de landbouw- en voedselsector, de chemie (o.a. plastic), de staalindustrie, …

Uw voordelen

2 à 4 ans PayBackTime
100% Garantie disponibilité du process client client
>251 KG de rejets de CO² évités/MWh produit