Expertise

LEDVERLICHTING VOOR PROFESSIONALS

U WILT HET ENERGIEVERBRUIK VAN UW GEBOUWEN VERMINDEREN EN TEGELIJK INNOVATIEVE TECHNOLOGIE GEBRUIKEN?


 

 

WAT IS DE LED TECHNOLOGIE?

LED (Light Emitting Diode) is een innovatieve, rijpe en toekomstbestendige technologie. Het heeft zich gevestigd als de verlichtingsoplossing voor nieuwe gebouwen en de herverlichting van bestaande gebouwen. De nieuwste generatie LED verlichting kan uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk en snel doen dalen, terwijl ze een hogere lichtopbrengst genereren dan andere soorten verlichting.

WAAROM LED-VERLICHTING INSTALLEREN?

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN LED-TECHNOLOGIE?

 

Behalve het feit dat de productie van traditionele verlichtingstechnologieën aan het verdwijnen zijn en ons in de richting van nieuwe innovatieve oplossingen duwt, heeft LED veel voordelen ten opzichte van deze oude verlichtingssystemen. Het biedt energiebesparingen tussen 50 en 80% en vergt geen onderhoud. Het biedt ook een flexibeler beheer van de verlichting, dankzij dimming en   aanwezigheids- of schemeringsdetectoren.

 

Naast de bovengenoemde voordelen kan met LED’s gemakkelijk worden gewerkt aan de lichtverdelingshoeken. Zo kunt u lichtvervuiling beperken en de lichtstroom optimaliseren die nodig is voor uw toepassing. Al deze elementen maken van LED-technologie een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding.

 

HOE GAAT U TE WERK BIJ HET HEROVERWEGEN VAN VERLICHTING EN VERLICHTINGSBEHEER?

 

Als u in uw bedrijf nog niet met relighting bent begonnen, is het tijd om te beginnen. Daartoe raden wij u aan per zone te werk te gaan en te denken aan het plaatsen van aanwezigheids- en lichtdetectoren waar dat relevant is. Zo kunt u uw behoeften optimaliseren en uw energiefactuur aanzienlijk verlagen.

 

Respecteer ook het verlichtingsniveau, dat wordt geregeld door de AREI (Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties).  Voor meer informatie over dit onderwerp: Algemeen Reglement op de elektrische installaties (AREI) – Boeken 1, 2 en 3 | FOD Economie (fgov.be)

VOOR WIE IS DE LED?

Bent u een professional (KMO of industrieel) die bezorgd is over het verminderen van uw energiekosten en uw ecologische voetafdruk? U hebt een nieuwbouwproject of u wilt de verlichting in uw bestaande gebouw vervangen?

 

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen in uw aanpak door, als prioriteit, een verlichtingsregister van uw terrein op te stellen. Deze inventarisatie zal u in staat stellen de balans op te maken en na te gaan hoe u uw investering in de tijd kunt faseren. Zodra het project duidelijk is omschreven, begeleiden wij u tijdens alle fasen van de uitvoering ervan.

 

NAUWKEURIGER KLEUREN

 

Historisch gezien hebben LED’s een probleem gehad met kleurgetrouwheid. Wie is er niet uit een winkel weggelopen met een trui waarvan hij dacht dat die zwart was en bij daglicht blauw bleek te zijn?

Er is nu een breed scala van specifieke producten ontwikkeld voor een optimale kleurweergave.  Intelligent ontworpen LED-verlichting kan perfect geschikt zijn voor beroepen waar producten in de kijker moeten worden gezet (slagerij, kledingzaak, juwelierszaak) of voor technische beroepen zoals grafisch ontwerpers of schilders.

 

LEDVERLICHTING VOOR INDUSTRIËLE GEBOUWEN

 

Relamping- en herverlichtingsdiensten zijn zeer betaalbare. Eingenlijk is het mogelijk voor al om het even wie zijn verlichting wenst te herzien (firma’s of niet).

 

Het is echter in de professionele sector dat relighting het grootste potentieel voor besparingen en algemene voordelen biedt. Naast het vervangen van traditionele verlichting door LED, zal uw relighting consultant ook de locatie en het gedrag van uw lampen bekijken. LED-verlichting verbetert uw werkcomfort. Het vermindert ook uw energieverspilling door te vermijden dat bepaalde industriële zones worden verlicht in bijvoorbeeld magazijn-, voorraad- of hangarzones zonder doorgang.

EXTRA MOGELIJKHEDEN

Energiebeheer en -besparing moeten een holistische aanpak zijn. Coretec kan een quick scan doen van uw verbruik waaruit een multitechnologische oplossing kan worden afgeleid. Op basis hiervan kunnen uw energieverbruik verminderen door LED-verlichting te installeren en tegelijkertijd PV te installeren om uw nieuwe verbruik na herverlichting te dekken.

Uw voordelen

1 tot 3 jaar Pay Back Time
5 jaar garantie
50 tot 80 % energiebesparing