Nieuws

Groupe Henry: Luikse autohandelaar met aandacht voor de energietransitie

Coretec Energy

26/01/2022 Fotovoltaïsche energie

Wie is de Henry Group?

Ik ben Pierre Henry, algemeen directeur van de Henry Groep nu al enkele jaren. Het is een familiebedrijf, ik ben de derde generatie. Het was mijn grootvader die begon de zaak meer dan 65 jaar geleden jaren nu. Hij is begonnen in een klein dorpje dichtbij Visé in Warsage. Dan hij heeft de activiteiten ontwikkeld met een eerste vestiging in Visé. Dan mijn vader, de tweede generatie, heeft de de garage de l’avenir in Beyne-Heusay geopened waardoor wij ons marktaandeel in Luik hebben kunnen vergroten. Al 65 jaar zijn we dus hier gevestigd als een officiële mercedes benz dealer voor auto’s en lichte bedrijfsvoertuigen met twee carrosserieën voor alle merken en alle verzekeringsmaatschappijen.

Waarom heb je deze zonnepanelen geïnstalleerd?

Het idee was om geld te besparen natuurlijk aangezien energieverbruik is een belangrijke kost voor een autodealers. Dus hebben we contact op genomen met CORETEC, die op dit vlak gespecialiseerd is. CORETEC heeft de analyses voor ons uitvoerd met de conclusie dat aangezien de beschikbare dakoppervlakken van onze gebouwen het is mogelijk om veel panelen te instaleren. Zo is onze groene energieproductie geoptimaliseren, onze energiekosten verminderd, onze koolstofimpact maar ook ons “groene imago” verbeterd. We weten inderdaad dat de auto-industrie nog steeds een controversiële sector is wat zijn ecologische impact betreft. Dit is ons manier om dit impact proberen te compenseren. Bovendien is dit steeds meer consistent met de elektrische auto’s.

Wat vond u van de service van Coretec Energy?

De relatie met CORETEC verliep zeer goed. Het was heel eenvoudig omdat we meteen voelden dat zij over veel ervaring op dit gebied beschikten. We voelden ons niet in staat om zulk een project intern te beheren, dus hadden we externe ondersteuning nodig met veel expertise. Het is vrij snel gebeurd. De analyse hebben ze op basis van de technische gegevens van onze consumptie- en de productiecapaciteiten van onze dakoppervlaktes. Op basis hiervan hebben wij een investering en een rendement op investering gedefinieerd. Als gevolg, konden we dit project financiëren en lanceren in minder dan een jaar met respect voor extra elementen. Kortom ging het heel vlot van begin tot eind.

Zou je ons aanbevelen?

Zonder twijfel aanbevelen wij CORETEC in de begeleiding van een bedrijf dat dit soort structuur op zijn dak zou willen installeren om zijn koolstofimpact te verbeteren en haar energiekosten te verlagen. Ook u kunt uw energie-installaties optimaliseren.