Expertise

Elektrisch oplaadpunt in bedrijven

OP WEG NAAR EEN GROENER MOBILITEIT


Uw bedrijf, uw wagenpark en het wagenpark van uw klanten wordt langzaam meer elektrisch. In 2020 overstijgt het marktaandeel elektrische wagens nu 13 %, waar het in 2019 nog minder dan 5 % bedroeg. Tegen 2025 zal 20% van de nieuwe registraties betrokken zijn en vanaf 2030 50%.

 

 

Als energieconsultant voor bedrijven staat Coretec Energy aan de spits van de energietransitie van bedrijven naar professionele elektrische laadoplossingen. Omdat onze klanten op zoek zijn naar oplossingen op maat van professionele infrastructuren, staan onze teams in voor de studie, de installatie en de begeleiding van alle projecten.

Neem contact met ons op

ADVIES EN TECHNISCHE ANALYSE VOOR LAADOPLOSSINGEN OP MAAT

Zoals altijd, zorgt Coretec Energy voor alles. Vanaf de grondige studie van uw situatie tot de installatie van het meest rendabele laadstation, wordt het project rechtstreeks opgevolgd door uw Coretec Energy adviseur.

  • Audit van uw bestaande elektrische installaties en technische beperkingen
  • Dimensionering van de te installeren oplaadinfrastructuur
  • Bijstand en advies voor een weloverwogen beslissing
  • Opmaak van een plan van aanleg, een technische studie en een volledige staat van hoeveelheden
  • Levering van een gedetailleerde en gepersonaliseerde offerte voor uw herlaadoplossing

DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCHE OPLAADSTATIONS

Elektrische laadstations bieden bedrijven vier grote voordelen:

SNEL EN DUURZAAM LADEN

De oplaadstations maken het uiteraard mogelijk elektrische voertuigen zoals auto’s of fietsen van energie te voorzien. Maar bovenal combineren ze snelladen met een robuuste oplossing. Onze laadpunten kunnen dus buiten worden geplaatst voor eenvoudig, intensief en gemeenschappelijk dagelijks gebruik.

 

MAXIMALE RENDABILITEIT VAN ZONNEPANELEN

In combinatie met zonnepanelen komen de laadpunten volledig tot hun recht. Zij maken het in feite mogelijk de energie die overdag door uw panelen wordt geproduceerd, te valoriseren door ze rechtstreeks te verbruiken. Deze operatie is bijzonder rendabel in vergelijking met de opbrengst van deze zelfde elektriciteit, die gewoon weer in het elektriciteitsnet wordt gebracht. Bovendien vermijdt u zo een mogelijke extra belasting.

 

INTERESSANT RENDEMENT OP INVESTERING (ROI)

De installatie van elektrische oplaadstations is de laatste jaren steeds populairder geworden. Gezien hun zeer redelijke installatiekosten, vormen zij naar onze mening een financieel interessante investering. In combinatie met zonnepanelen kan het rendement op de investering exponentieel zijn.

 

DUURZAAM EN INNOVATIEF

Laadpunten zijn nog niet erg aanwezig op Belgisch grondgebied. Daarom worden bedrijven die ze hebben vaak gezien als pioniers en “verantwoordelijk”. Voor velen van hen is dit beeld van actoren van duurzame verandering een belangrijk element dat ook hun sociale verantwoordelijkheid versterkt. U verhoogt het comfort van uw geëngageerde werknemers die niet meer naar openbare laadstations en benzinestations hoeven te zoeken.

WELK FINANCIEEL MODEL MOET ER KOMEN VOOR OPLAADSTATIONS

Elektrische oplaadstations worden gecombineerd met vele financierings- of kostendelingslogica’s wanneer zij ter beschikking van anderen worden gesteld. Hier zijn enkele interessante onderwerpen om met uw adviseur te bespreken.

HOE KUNT U UW OPLAADSTATION OPENSTELLEN VOOR HET PUBLIEK?

De groeiende verkoop van elektrische voertuigen vereist meer en meer oplaadstations in heel België. Uw bedrijf is misschien gevestigd langs een snelweg, langs een drukke weg of gewoon in een gebied met weinig elektrische laadstations. Waarom zou u, voor marketing redenen, uw oplaadstation niet vermelden op locatieaanvragen en wegenkaarten? Het zou dan verkeer kunnen genereren van bezoekers die wachten om op te laden naar nabijgelegen verkooppunten zoals restaurants, showrooms of kleinhandelaars.

FACTURERING VOOR HET VERBRUIK VAN ELEKTRISCHE LAADPUNTEN?

De logica’s die worden gebruikt voor traditionele brandstoffen zijn van toepassing op particuliere/openbare oplaadstations. De invoering van een facturering per KW/u of per duur, van kaarten met voorlaadcircuit of van “elektriciteitskaarten” zoals de benzinekaart zijn, onder bepaalde voorwaarden, mogelijke oplossingen die het gebruik van uw elektrisch oplaadstation door derden mogelijk maken.

HOE DE PRIJS VAN ELEKTRICITEIT OP DE TERMINAL TE BEPALEN?

Coretec Energy helpt u, via haar afdeling energiehandel, bij de keuze van het financieringsmodel en de prijsbepaling van de elektriciteit bij de laadstations. Een eerlijke prijs die rekening houdt met de efficiëntie van uw infrastructuur, de geleverde dienst en de fluctuerende marktprijs.

 

VAAK GESTELDE VRAGEN

HOE LANG DUURT HET OM MIJN AUTO OP TE LADEN?

 

MOET IK MIJN LAADPUNT MET MIJN FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIE AAN TE SLUITEN?

Zonder twijfel. Niet alleen is de elektriciteit van uw laadpunt gratis, maar u maakt de door uw panelen geproduceerde energie ook winstgevend door ze rechtstreeks te verbruiken in plaats van ze opnieuw in het net te injecteren. Het rendement op de investering, zowel voor uw panelen als voor uw laadpunten, wordt door deze synergie sterk verbeterd. Klik hier voor meer informatie over onze zonne-energie oplossingen .

 

ZIJN DE LAADSTATIONS COMPATIBEL MET ALLE AUTOMODELLEN?

Onze laadstations zijn uitgerust met een stopcontact van type 2 aan de voertuigzijde. Met dit type stopcontact kan “normaal”, “versneld” of “snel” worden opgeladen, afhankelijk van de capaciteit van de lader in het voertuig. Dit is de Europese norm die door de Europese Gemeenschap is opgelegd en die compatibel is met een groot aantal elektrische en hybride oplaadbare voertuigen, zoals Audi, BMW, Mercedes-Benz, Renault, Smart, Tesla, Volkswagen en Volvo.

 

WELKE OPLAADSTATIONS BEVEELT CORETEC ENERGY AAN?

Coretec Energy beveelt wandlaadstations van 11kW of 22kW aan met een driefasige 400V stroomvoorziening voor bedrijfsinstallaties. Ze zijn weinig ingrijpend en zeer robuust (IP 54). Ze vereisen geen grondwerken, kunnen op vele steunen worden bevestigd en maken een intensief gebruik binnen of buiten en een voorbeeldige oplaadtijd mogelijk. Ze kunnen beveiligd worden. Let op: wij zijn niet verbonden aan enig merk. Wij volgen de evolutie van de markt en selecteren de beste producten, aangepast aan uw behoeften.

ONDERHOUD, FOLLOW-UP EN DIENST-NA-VERKOOP

Voor meer comfort kunnen onze laadstations ook worden uitgerust met een module voor bewaking op afstand. Een probleem? Geen probleem. Onze interventiedienst is beschikbaar voor een snelle interventie.