Nieuws

Elektrisch laadstation: het ALTEREGO-model

Coretec Energy

01/06/2021 Diverse

Interview met Xavier Leballue van ALTEREGO. Hij deelt met ons het originele idee en de pragmatische redenen die de installatie van een openbaar elektrisch oplaadstation op hun site in Alleur – Luik rechtvaardigden.

Wie is ALTEREGO?

ALTEREGO is een digitaal merk van hedendaags meubilair die hoofdzakelijk gericht is op particulieren en professionals. Waarom digitaal? Omdat we eerst en vooral e-verkopers zijn. Dankzij e-commerce zijn wij aanwezig op alle zones van Frankrijk en van de Benelux. We beschikken tevens over vijf showrooms in België en Frankrijk. Zo kunnen de klanten onze producten zien, aanraken en testen.

Waarom een elektrisch laadstation installeren?

De eerste doelstelling was voor interne doeleinden. Wij wensten mee te werken aan de wereldwijde doelstelling om de koolstofvoetafdruk van onze economie te beperken. Er zat duidelijk ook een fiscaal belang achter daar het belastingbeleid enkel evolueert in de richting van de elektrische voertuigen. En aangezien veranderingen in termen van “fleet” niet in een jaar worden doorgevoerd dienen we ons beleid stap voor stap aan te passen en de mensen te overtuigen. 

De tweede doelstelling is het aanbieden van een aanvullende dienst aan de klanten van de winkel.  

En dan kwam er een onverwacht derde objectief tevoorschijn: verkeer genereren in de winkel. Het is geen revolutie voor de omzet van onze winkel, maaraangezien we het enige openbaar elektrisch oplaadstation in de regio hebben, is het zo dat mensen die hun voertuigen komen opladen ook even in de winkel komen kijken terwijl hun batterij aan het opladen is.  

Dit kan natuurlijk interesse wekken in onze producten of op een dag een klant creëren die zal terugkeren voor een aankoop. 

Hoe was de dienst van Coretec Energy? 

Het was echt een service van A tot Z. Het begon met de analyse van onze behoeften: “wat was het doel van onze terminal?”, “Waarom zouden we het plaatsen?”, “Hoe moest het geïnstalleerd worden?” 

Op basis van deze elementen stelden zij verschillende uitrustingsmogelijkheden voor om het budget redelijk te houden, in lijn met ons gebruik. 

Als de begroting eenmaal was goedgekeurd, zorgde Coretec Energy voor de installatie van A tot Z. We hoefden bijna niets te doen, behalve hen wat technische informatie over onze elektrische installatie te bezorgen. 

Daarna hebben ze ons begeleid bij de uitvoering van de software voor het beheer van de terminal. Deze terminal moet kunnen verbonden worden met een netwerk dat de elektriciteitsvoorziening beheerd om het open te kunnen stellen voor het publiek en voor externe bezoekers. 

Vierde punt, ze hebben feedback verzekerd om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert na enkele maanden gebruik. 

Zou je ons aanbevelen?

Ja, natuurlijk. We waren zeer tevreden over de ervaring. We hopen meer terminals te kunnen installeren in onze verschillende winkels.

Op dit moment hebben we er maar één in ons hoofdkantoor, maar hopelijk kunnen we er in de overige vestigingen nog meer toevoegen in de komende jaren.”