Nieuws

Lancering van het nieuwe verwarmingssysteem op biomassa bij Total Lichtenbusch

Een turn-key project

21/03/2017 Biomassa

Lancering van het nieuwe verwarmingssysteem op biomassa bij Total Lichtenbusch

Bij dit turn-key verwarmingssysteem, ook wel ‘heating in the box’ genoemd, heeft Total België Coretec als partner gekozen voor het haalbaarheidsonderzoek, het ontwerp en de integratie van het project op de locatie Lichtenbush, in de gemeente Raeren.

Om aan de energiebehoefte van de locatie te beantwoorden is de container voorzien van een ketel met een vermogen van 200kW en een opslag voor pellets met een capaciteit van 20 ton. Ook is een warmtenet van 400 meter (in beide richtingen) aangelegd, zodat het verwarmingssysteem tegelijkertijd de twee autosnelwegstations van de locatie, inclusief het restaurant, en het nabijgelegen Ibishotel van warmte kan voorzien.

Met een totale investering van € 200.000 maakt dit project voor Total een aanzienlijke besparing op verwarming mogelijk, en kan het een uitstoot van 280 ton CO2 per jaar voorkomen, een reductie van meer dan 80%!

Dit nieuwe verwarmingssysteem, ingewijd in aanwezigheid van Paul Furlan, minister van energie in de regering van Wallonië, heeft ook in de pers ruime aandacht gekregen: